SWGEmu Old Forums Archive  

Go Back   SWGEmu Old Forums Archive > Announcements > Community News > Community News Archives

Notices

Community News Archives Archives of the CSA forum.

Closed Thread
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 11-03-2009, 11:46 AM
Serpentkaa Serpentkaa is offline
Retired Game Master
 
Join Date: Jul 2007
Location: The here and now.
Posts: 1,489
Rubberbanding in a Box

First off - many many thanks to the staff, community helpers, and community members that assisted so many players: TheAnswer, Ilipah, Ellysia, Shadow-Viper, GeForce, Isra, Shaydin, Mijom and many, many others.

UPDATED FOR CLARITY

NOTE1: About half the time, the Stand macro suggested in various threads will often put you IN the RB box. If you are simply rubberbanding or stuttering, do not use that macro. The Rubberband Box means you cannot move more than a meter or two before having to stop for a few seconds.

NOTE2: Do not logout in water. This is a surefire way to find the RubberBand Box.

Option 1: Do it Yourself
  • You need to go to a shuttleport not the starport (inching along at a pace that snails are laughing as they pass you up). You can do this by autorun and spam clicking your /stand button.
  • Buy a ticket to ANOTHER shuttleport on the same planet. Again do not use the starports. You can use outposts. (if your on lok but you are out of luck - take option 2)
  • Dump all macros on any game instance you have open.
  • Go prone you by the ticket collector while the shuttle is there.
  • Take the shuttle while prone.
  • Type /stand after you arrive.
  • If you are not fixed, repeat 2 times in a row.
You should arrive un-boxed at your destination. If this does not work after two times, do option #2.

Option #2: Go to #swgemusupport in IRC
  • You must have attempted Option #1 first.
  • Go into IRC #swgemusupport and request a GM unbox you. They will tell you what GM is on duty at the time. (Please do not randomly page a GM, there are other issues we are taking care of too.)
  • Dump your macros on all instances of the game
  • PM the specified GM with "I am Boxed" and go /prone
  • GM will summon you (this is a one way ticket to wherever the GM is - we will not return you to your former position. Do not ask for ports back or expect the GM to be located in a convenient spot for you)
  • Check to see if you are still stuck or rubberbanding.
  • Clear the area so the GM can see who to help next.
Extreme fixes #3
  • A GM decides if this is necessary after multiple failures in Option #2
  • You must be prone.
  • GM will @kill you then summon you. Do not clone.
  • GM @rez you.
  • You /stand.
  • Check to see if you are still stuck or rubberbanding.
  • Clear the area so the GM can see who to help next.
__________________

Game MasterFONT=Arial]


[/FONT] SWGEmu is a non-profit, open source community project.

[19:31] <+stevedeath> I am currently being held hostage by an invisible force. He wants one million in US currency, and a plane to Havana. He calls himself: The Box.
<serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><s erpentkaa><serpentkaa><serpentkaa> </serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa>

Last edited by Serpentkaa; 11-18-2009 at 05:02 PM. Reason: updated again
  #2  
Old 11-07-2009, 01:23 AM
Serpentkaa Serpentkaa is offline
Retired Game Master
 
Join Date: Jul 2007
Location: The here and now.
Posts: 1,489
Updated
__________________

Game MasterFONT=Arial]


[/FONT] SWGEmu is a non-profit, open source community project.

[19:31] <+stevedeath> I am currently being held hostage by an invisible force. He wants one million in US currency, and a plane to Havana. He calls himself: The Box.
<serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><s erpentkaa><serpentkaa><serpentkaa> </serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa>
  #3  
Old 11-07-2009, 02:18 AM
G'Kar G'Kar is offline
 
Join Date: May 2008
Location: New Berlin, Wisconsin
Posts: 19
Good to know a fix is coming. Both my toons are stuck atm.
  #4  
Old 11-07-2009, 02:46 AM
G'Kar G'Kar is offline
 
Join Date: May 2008
Location: New Berlin, Wisconsin
Posts: 19
Server restart!
  #5  
Old 11-07-2009, 02:54 AM
CronicJoeBlunt CronicJoeBlunt is offline
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
If you go only in small steps at a time and wait a few mins between each movement you can actually get around, though it is a slow process
  #6  
Old 11-07-2009, 08:09 AM
Repairit Repairit is offline
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 65
A fix that I've been using is this:

Step 1)

Create a macro to loop /stand.

Macro name Stand
/stand;
/pause 1;
/macro stand;

Step 2: Head to your nearest Starport. And then travel to a shuttle inside the city and then back to the Starport.

(Ex: If you're in Coronet, activate your stand macro and buy a ticket to Shuttle A and then fly back from Shuttle A to the Starport.)


Note: I've been rubberbanded 4 times now, and this has worked everytime for me. Hope it works for others as well.

Enjoy.
__________________

FERRIS BUELLER
SUSPICIOUS PERSON
ALEXISONFIRE
  #7  
Old 11-07-2009, 08:42 AM
Emokho Emokho is offline
 
Join Date: Sep 2009
Location: Hampton VA
Posts: 418
Seems to be hitting me everytime I go to Mos Eisly and nowhere else. Kinda sucks with the scattering of BH terms on Tatooine but the best way I've found to avoid or get around it sofar is not go to Eisly.
__________________
"And if I offended you, I'm sorry but maybe you needed to be offended." - Suicidal Tendancies

If your argument begins with the phrase "I don't think" please stop and do so before making it.

SgtMaj(ret) E'Mokho Aewi
Fate 10
Strike Force Justice
  #8  
Old 11-07-2009, 09:00 AM
Repairit Repairit is offline
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 65
Yeah same here, as well as in Coronet now.
__________________

FERRIS BUELLER
SUSPICIOUS PERSON
ALEXISONFIRE
  #9  
Old 11-07-2009, 09:15 AM
Domikraus Domikraus is offline
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany
Posts: 210
Thumbs up

Quote:
A fix that I've been using is this:

Step 1)

Create a macro to loop /stand.

Macro name Stand
/stand;
/pause 1;
/macro stand;

Step 2: Head to your nearest Starport. And then travel to a shuttle inside the city and then back to the Starport.

(Ex: If you're in Coronet, activate your stand macro and buy a ticket to Shuttle A and then fly back from Shuttle A to the Starport.)


Note: I've been rubberbanded 4 times now, and this has worked everytime for me. Hope it works for others as well.

Enjoy.
Works very good, thanks for that tip
__________________
  #10  
Old 11-07-2009, 10:32 AM
BriaFBI BriaFBI is offline
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 18
Have to agree, this works like a charm...
__________________
Morianne/Besrie of Bria
Member of FBI

SWGemu: Woe/Stoya-/Morianne
  #11  
Old 11-07-2009, 10:40 AM
Serpentkaa Serpentkaa is offline
Retired Game Master
 
Join Date: Jul 2007
Location: The here and now.
Posts: 1,489
Forgot to lock.
__________________

Game MasterFONT=Arial]


[/FONT] SWGEmu is a non-profit, open source community project.

[19:31] <+stevedeath> I am currently being held hostage by an invisible force. He wants one million in US currency, and a plane to Havana. He calls himself: The Box.
<serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><s erpentkaa><serpentkaa><serpentkaa> </serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa>
  #12  
Old 11-09-2009, 05:50 PM
Serpentkaa Serpentkaa is offline
Retired Game Master
 
Join Date: Jul 2007
Location: The here and now.
Posts: 1,489
Updated for clarity.
__________________

Game MasterFONT=Arial]


[/FONT] SWGEmu is a non-profit, open source community project.

[19:31] <+stevedeath> I am currently being held hostage by an invisible force. He wants one million in US currency, and a plane to Havana. He calls himself: The Box.
<serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><s erpentkaa><serpentkaa><serpentkaa> </serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa>
  #13  
Old 11-10-2009, 10:49 AM
Serpentkaa Serpentkaa is offline
Retired Game Master
 
Join Date: Jul 2007
Location: The here and now.
Posts: 1,489
Updated again. Prone now works.
__________________

Game MasterFONT=Arial]


[/FONT] SWGEmu is a non-profit, open source community project.

[19:31] <+stevedeath> I am currently being held hostage by an invisible force. He wants one million in US currency, and a plane to Havana. He calls himself: The Box.
<serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><serpentkaa><s erpentkaa><serpentkaa><serpentkaa> </serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa></serpentkaa>
  #14  
Old 11-11-2009, 06:31 PM
dawingamond dawingamond is offline
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 19
I had two characters in a box and I just killed them with a third character. Worked like a charm when you don't have the option to try to travel via shuttle (was 2.5km away).
__________________
  #15  
Old 11-14-2009, 05:39 PM
tango602 tango602 is offline
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by CronicJoeBlunt View Post
If you go only in small steps at a time and wait a few mins between each movement you can actually get around, though it is a slow process
yeah that works its what i have to do a lot
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 06:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All Contents Copyright 2004-2010, SWGEmu.